Menu

PRZYSTAWKI / APPETIZERS / VORSPEISEN

Bułka maślana z duszoną wieprzowiną, konfiturą z boczku, karmelizowaną kapustą i wędzoną papryką
Butter buns with braised pork, bacon jam, caramelized cabbage and smoked bell pepper
Butter-Brötchen mit geschmortem Schweinefleisch, Speckmarmelade, karamellisiertem Kohl und geräuchertem Paprika
25 pln

Tatar wołowy z emulsją ze szczypiorku, ogórkiem oraz piklowaną czerwoną cebulą 
Beef tartar with chive emulsion, cucumber and pickled red onion
Rindstartar mit Schnittlauch-Emulsion, Gurken und eingelegten Zwiebeln          
25 pln

Carpaccio wołowe                                                                             
Beef carpaccio
Rind-Carpaccio
26 pln

Krewetki w sosie paprykowym curry                                                           
Prawns in pepper curry sauce    
Garnelen in der Paprika curry soße 
24 pln
 

ZUPY / SOUPS/ SUPPEN

Krem pomidorowy z bazylią 
Tomato soup with basil
Tomatensuppe mit Basilikum
11 pln

Krem z zielonego groszku
Cream of Green Peas
Erbsencremesuppe
12 pln

Gulaszowa                                                                                            
Goulash
Gulaschsuppe
12 pln

     Żurek z borowikiem                                                                              
     Zurek (sour barley soup) with boletus, sausage and egg
     Sauerteigsuppe mit Steinpilzen, Wurst und Ei
     12 pln

SAŁATKI / SALADS / SALATE

Sałatka z pieczonym kurczakiem z sosem cezar, ogórkiem i groszkiem ptysiowym                                                             
Salad with roasted chicken, Caesar dressing, cucumber, choux pastry balls and parmesan
Salat mit gebacken Huhn Caesar Dressing, Gurke, Backerbsen und Parmesan
22 pln

Sałatka z łososiem gravlax, serem Lazur, gruszką, pestkami dyni oraz dresingiem cytrynowym              
Salad with salmon gravlax, Blue cheese, pear, pumpkin seeds and lemon dressing
Salat mit Lachs gravlax, blaue Käse, Birne, Kürbis Samen und Zitronendressing
24 pln
 

DANIA GŁÓWNE / MAIN COURSES / HAUPTGERICHTE

Stek z polędwicy wołowej z ziemniakami dauphine, puree z topinamburu, redukcją wołową i duszonym porem
Beef steak with potatoes dauphine, puree of Jerusalem artichokes beef reduction und leek
Rind-Steak mit Kartoffeln dauphine, Püree von Topinambur, Lauch und Rinderreduktion
55 pln

Pierś z kaczki z grillowaną dymką, pyzami, marynowaną dynią i sosem z czerwonego wina                                               
Breast of duck with grilled green onions, steamed dumplings,pickled pumpkin and red wine sauce
Brust von Ente mit gegrillten grünen Zwiebeln, gedämpften Knödeln, eingelegtem Kürbis und Rotweinsauce
45 pln

Pieczone żeberka z puree ziemniaczanym, piklowanym burakiem i karmelizowanymi warzywami                                                
Baked ribs with mashed potatoes, pickled beetroot and caramelised vegetables
Gebackene Rippen mit Kartoffelpüree, und Eingelegte rote Bete und karamellisiertes Gemüse
35 pln

Schab panierowany w panko z karmelizowaną młodą marchewką, pietruszką i kapustą pak choi oraz puree ziemniaczanym z dymką
Pork chop in panko with caramelized young carrot, parsley and cabbage pak choi and mashed potatoes with scallions
Schweinekotelett paniertes in panko mit karamellisierten junge Karotten, Petersilie und Pak Choi Kohl und Kartoffelpüree mit Schalotten
29 pln

Pierś z kurczaka kukurydzianego z kaszą pęczak, kalafiorem romanesco, piklowaną skorzonerą i sosem demi glace 
Breast of corn chicken with buckwheat groats, romanesco cauliflower,pickled scorzonera and demi glace sauce
Hühnerbrust mit Buchweizengrütze, Römischer Blumenkohl,eingelegt Scorzonera und Demi-Glace-Sauce
29 pln

Baweta wołowa z krokietami ziemniaczanymi, młodą marchwią i puree z pieczonego czosnku
Bavette steak with potato croquettes, young carrots and roasted garlic puree
Bavette- Steak mit Kartoffelkroketten, jungen Karotten und püree mit geröstetem Knoblauch
39 pln

Falafel z ciecierzycy w panierce ziołowej z mixem sałat i sosem sweet chilli
Falafel with chickpea, salad mix and sweet-sour sauce
Kichererbsen falafel, Salat-Mix und süß-saurer Sauce
22 pln

DANIA RYBNE / FISH MAIN COURSES / HAUPTGERICHTE FISCH

Smażony łosoś z groszkowym risotto, piklowanymi grzybami shimeji, i kruszonką z orzechów arachidowych, curry, migdałów i karmelu.                                     
Fried salmon with Pea risotto, pickled shimeji and crumble with nuts, curry, carmel
Gebratener Lachs mit Erbsenrisotto, eingelegtem Shimeji und Nussmischung, Walnüsse, Mandeln,  Carmel, Curry
33 pln

Polędwica z dorsza z puree kurkowym, gnocchi z wędzonym serem i fasolką szparagową
Cod loins with chanterelle puree, gnocchi with smoked cheese and beans
Lendenfilet Dorsch mit Pfifferlingspüree, Gnocchi mit geräuchertem Käse und grüne Bohnen 
37 pln

 

MAKARONY / PASTA / NUDEL

Pappardelle  z sosem carbonara, jajkiem 63 °, świeżymi szczypiorkiem i chipsami z boczku
Pappardelle with sauce carbonara, egg 63 °,fresh chives and bacon crisps
Pappardelle mit Sauce Carbonara, Ei 63 °,frischer Schnittlauch und Speck Chips
25 pln

Tagiatelle w sosie maślanym z suszonymi pomidorami, oliwkami i świeżą bazylią
Tagliatelle in butter sauce with Sun-dried tomatoes, olives and fresh basil
Tagliatelle in Buttersauce mit sonnengetrockneten Tomaten, Oliven und frischem Basilikum
24 pln

 

MENU DLA DZIECI / CHILDREN MENU / KINDERSPEISEN

Filet z kurczaka panierowany w płatkach kukurydzianych z puree ziemniaczanym i buraczkami
Breaded chicken fillet in corn flakes with potato puree and beetroot
Paniertes Hähnchenfilet in Maisflocken mit Kartoffelpüree und roten Rüben
17 pln

Paluszki rybne z frytkami i marchewką gotowaną
Fish fingers served with French fries and boiled carrots 
Fischstäbchen mit Pommes frites und gekochten Karotten 
18 pln